4 arsye për të ndryshuar aparatin tuaj të dëgjimit

Në gjendjen aktuale të kërkimit, aparatet e dëgjimit janë i vetmi mjet i aftë për të luftuar në mënyrë efektive humbjen e dëgjimit . 

Megjithatë, është e rëndësishme të dini se këto pajisje nuk zgjasin përgjithmonë dhe edhe nëse nuk përjetoni dështime ose thyerje aksidentale, ka disa arsye të mira për të ndryshuar aparatin tuaj të dëgjimit.

Këtu janë ato kryesore.

1. Ndryshimi në nevojat e dëgjimit

Arsyeja më e zakonshme për ndryshimin e një aparati dëgjimi është ndryshimi i nevojave të dëgjimit : një model i blerë disa vite më parë, edhe me rregullimet e vazhdueshme që janë pjesë e programit Otofon, mund të rezultojë i pamjaftueshëm për t’u përballur me një situatë të re dëgjimi. Në fakt, dëgjimi po evoluon vazhdimisht : me kalimin e viteve, aftësia e dëgjimit tenton të dobësohet për shkak të presbikuzës ose shfaqjes së patologjive të tjera dhe përdorimi i aparateve të dëgjimit mund të ndikojë në të.

Për të vazhduar dëgjimin mirë, këshilla jonë është të mbani nën kontroll dëgjimin tuaj nëpërmjet kontrolleve periodike (të paktën një në vit) dhe të zëvendësoni aparatin tuaj të dëgjimit me një model më të përshtatshëm nëse nevojat tuaja të dëgjimit ndryshojnë.

2. Ndryshimi i stilit të jetesës

Ndryshimi i stilit të jetesës është gjithashtu një nga arsyet më të vlefshme për ndryshimin e aparatit tuaj të dëgjimit. Për shembull, nëse më parë frekuentonit ambiente më të qeta ose me pak njerëz dhe tani, për shkak të një pune të re ose një lëvizjeje, jeni më shpesh në kontakt me shumë njerëz ose keni nevojë të komunikoni në vende më të mbushura me njerëz, mund të jetë e nevojshme të blini një model i ri, më i përshtatshëm për këto nevoja.

3. Evolucioni i teknologjisë

Në sektorin e aparateve të dëgjimit, teknologjia luan një rol themelor: ekspertët e industrisë, teknikët, studiuesit, shkencëtarët kompjuterikë dhe mjekët punojnë çdo ditë për të përmirësuar cilësinë e zërit, jetëgjatësinë e baterisë, lidhjen me telefonat inteligjentë dhe të gjitha ato veçori që e bëjnë aparatin e dëgjimit të gjeneratës së fundit, perlë e vërtetë teknologjike. Dhe progresi është gjithnjë e më i shpejtë, falë edhe përdorimit të inteligjencës artificiale dhe krijimit të përpunuesve gjithnjë e më të vegjël dhe më të shpejtë.

Kjo është arsyeja pse një aparat dëgjimi i disa viteve më parë mund të jetë i vjetëruar, ose në çdo rast mund të tejkalohet lehtësisht, për sa i përket qartësisë së zërit dhe komoditetit të dëgjimit, nga një model i ri. Evolucioni i teknologjive është në fakt një nga arsyet më të shpeshta për ndryshimin e aparateve të dëgjimit. Në shumicën e rasteve, ju zgjidhni të kaloni në një model të rikarikueshëm , i cili është shumë më praktik dhe më efikas në energji, dhe me një diferencë më të ulët kostoje se në të kaluarën. Të qenit në gjendje të dëgjosh detajet e tingullit të harruara prej kohësh ose të jesh në gjendje të mbështetesh në një bateri që zgjat mbi 24 orë me një karikim të vetëm, shtyn shumë shqiptare të ndryshojnë aparatet e tyre të dëgjimit për një model më të avancuar.

4. Dëmtimi

Thyerja dhe dëmtimi janë dy nga arsyet e fundit për të ndryshuar aparatin tuaj të dëgjimit: nëse kryeni mirëmbajtje të rregullt, të përditshme dhe mbështeteni tek profesionisti juaj i kujdesit të dëgjimit për atë të jashtëzakonshëm, aparatet e dëgjimit mund të zgjasin disa vite pa shkaktuar asnjë problem.

Mendoni se është koha për të ndryshuar aparatin tuaj të dëgjimit? Besoni në Otofon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendos emialin tuaj per tu informuar rreth te rejave ne fushen audiologjike

Vendos e-mailin 

Kompania

© 2024 Qendra e Degjimit Otofon.  All Rights Reserved.

Fill the form

Drop us a line

Fill in this form or send us an e-mail with your inquiry.

Or come visit us at:

301 Howard St. #600
San Francisco, CA 94105