Përfitimet e aparateve të dëgjimit. Ka shumë mendime dhe diskutime që shkojnë në vendimin për të marrë aparate dëgjimi, ka mendime pro dhe kundër.   

Epo, ne po ndihmojmë ta bëjmë atë vendim pak më të lehtë duke diskutuar 5 përfitime të mëdha të aparateve të dëgjimit dhe ndikimin pozitiv që ato japin.

Përmirësimi i shëndetit mendor

Nuk është sekret që humbja e dëgjimit mund të jetë zhgënjyese. 

Vështirësia e dëgjimit mund të ndikojë në çdo aspekt të jetës sonë dhe përballimi i saj mund të jetë një luftë.   

Humbja e dëgjimit mund të rrisë rrezikun e një personi për të zhvilluar depresion dhe çrregullime ankthi.   

Mbi të gjitha, mund të jetë më shumë se pak zhgënjyese dhe e frikshme, të kesh një kohë të vështirë të dëgjosh atë që po ndodh rreth teje.   Kjo është ajo ku aparatet e dëgjimit mund të ndihmojnë.   

Duke ju ndihmuar të dëgjoni botën përreth jush, aparatet e dëgjimit zvogëlojnë:

  • stresin

  • ankthin

  • depresionin,

duke çuar në një gjendje më të mirë mendore.

Rreziku më i ulët i rënies njohëse ( Aparate Degjimi )

Shëndeti i dëgjimit ka mjaft ndikim në shëndetin dhe funksionin tonë të përgjithshëm të trurit.  

Gjetjet e fundit kanë lidhur humbjen e dëgjimit jo vetëm me një shkallë më të lartë të rënies mendore, por edhe me një rrezik shumë më të lartë të zhvillimit të demencës.   Megjithatë ka një lajm të mirë!   Të njëjtat studime kanë zbuluar se përdorimi i aparateve të dëgjimit për të adresuar humbjen e dëgjimit mund të fshijë këtë rrezik të rritur.

Problemet me ekuilibrin

Problemet me ekuilibrin janë lidhur prej kohësh me veshët. 

Nga marramendja e shkaktuar nga kristalet e kalciumit të zhvendosur në vesh deri tek marrja mendsh e shkaktuar nga problemet brenda veshit të brendshëm, ekuilibri ynë dhe veshët tanë janë të lidhur thelbësisht.   

Por a e dini se humbja e dëgjimit mund të ndikojë në ekuilibrin tuaj aq shumë sa që në fakt mund të rrisë rrezikun e një rënieje? Për fat të mirë, veshja e aparateve të dëgjimit mund të ndihmojë.   Një studim nga Washington School of Medicine në St. Louis tregoi se veshja e aparateve të dëgjimit mund të përmirësojë ekuilibrin dhe të ulë rrezikun e rënies.

Përmirësimi i jetës shoqërore

Me rritjen e besimit që vjen me aftësinë për të dëgjuar botën përreth jush, vjen gatishmëria për të marrë pjesë në gjithnjë e më shumë ndërveprime shoqërore.   

Të dilni për darkë me miqtë nuk është aq argëtuese kur keni vështirësi të dëgjoni bisedën, por me përmirësimin e dëgjimit dhe rritjen e shëndetit mendor që vjen me të, mund të jeni të lirë të shijoni momentet.

Simptomat e Reduktuara të Tinitusit

Tinitusi është më i zakonshëm sesa mund të mendoni, duke prekur 1 në 5 persona në Shtetet e Bashkuara.   

Duke amplifikuar tingujt përreth jush, aparatet e dëgjimit mund të ndihmojnë në maskimin ose shpërqendrimin nga zilja nga tringëllimat në veshët.   

Gjithashtu, shumë kompani të aparateve të dëgjimit ofrojnë aplikacione të terapisë së zërit që komunikojnë dhe punojnë drejtpërdrejt me aparatin tuaj të dëgjimit që mund të ndihmojnë në uljen e perceptimit të simptomave të tringëllimës në veshët.