Si funksionojnë aparatet e dëgjimit të papërshkueshëm nga uji?

Prodhuesit janë të mërzitur për etiketën “i papërshkueshëm nga uji”, por realiteti është se shumica e aparateve të dëgjimit premium të blera në vitet e fundit kanë një vlerësim IP68.  

Nëse mbani një aparat dëgjimi me vlerësim IP68, ndoshta nuk dëshironi të notoni me aparatet tuaja të dëgjimit ose t’i hidhni ato në fund të një liqeni, por ato duhet të jenë në rregull pas një futje të shpejtë në dush ose nga derdhja e një filxhan kafeje. . Pajisjet IP68 mbrojnë kundër lagështirës deri në një metër ujë për 30 minuta ose më shumë. 

Disa aparate dëgjimi të njohura me vlerësim IP68: 

Phonak Lumity dhe Phonak Lumity Life = IP68
ReSound OMNIA = IP68 
Oticon Më shumë = IP68 
Widex Moment Sheer = IP68 
Signia Silk , Styletto dhe Charge&Go = IP68 
Starkey Evolv AI = IP68 

Aparatet e dëgjimit me kosto më të ulët  kanë një vlerësim IP57 dhe kjo do të thotë se ato janë pak më pak rezistente ndaj ujit dhe lejojnë më shumë pluhur të hyjë në pajisje.

Çfarë është një vlerësim IP? 

IP është shkurtim për vlerësimin e mbrojtjes nga depërtimi . Vlerësimi IP është standardi ndërkombëtar i përdorur për të vlerësuar shkallën e mbrojtjes ose efektivitetit të mbylljes në mbylljet elektrike kundër ndërhyrjes së objekteve (si pluhuri) dhe lagështirës (si kafeja).

Shifra e parë në një vlerësim IP tregon mbrojtjen nga pluhuri (në shkallën 1-6), dhe shifra e dytë tregon mbrojtjen nga lagështia (në shkallën 1-9). 

Vlerësimi më i lartë i IP-së i mundshëm është IP69. Aktualisht, asnjë aparat dëgjimi në treg nuk ka një vlerësim IP69. 

Isha kurioz për vlerësimin IP të MacBook-ut tim dhe zbulova se kompjuterët Mac janë të pavlerësuar sepse nuk ofrojnë asnjë rezistencë ndaj ujit. 🙂 

Pra, a janë aparatet e dëgjimit të papërshkueshëm nga uji? 

Ka qindra aparate dëgjimi në treg, kështu që do t’ju duhet të kërkoni për vlerësimin IP të markës tuaj specifike të dëgjimit për të ditur me siguri.

Nëse vlerësimi në pajisjen tuaj është IP68, mund të supozoni me arsye se uji nuk do t’i bejë aparatet tuaja të dëgjimit jashtë funksionit. 

Konsideroni një dehumidifikues të aparatit të dëgjimit nëse jetoni ose punoni me shumë lagështi. Ky rast i veçantë nxjerr lagështi nga aparatet tuaja të dëgjimit çdo natë ndërsa flini.

Çfarë duhet të bëni nëse aparati juaj i dëgjimit laget? 

Për shumicën e njerëzve, asgjë nuk do të ndodhë. Aparati juaj i dëgjimit duhet të jetë në gjendje ta trajtojë atë. 

Nëse dëshironi te jeni të sigurt ose nëse aparati juaj i dëgjimit nuk funksionon siç duhet, fshijeni pajisjen dhe hiqeni baterinë e saj (nëse është e mundur). Mund ta lini pajisjen të thahet gjatë natës ose ta vendosni në një kuti dehumidifikuesi. 

Nëse problemet vazhdojnë, kontaktoni me profesionistin tuaj të dëgjimit.