page contents

Aparatet e dëgjimit  janë pajisje të teknologjike që janë krijuar për të ndihmuar dëgjimin tuaj. Megjithatë, një aparat dëgjimi që është i dhimbshëm për t’u përdorur mund t’ju dekurajojë nga përdorimi i tij në të ardhmen. Meqenëse dëgjimi i mirë ka shumë  përfitime , është më mirë të vazhdoni të mbani aparatin tuaj të dëgjimit dhe të zbuloni se çfarë mund të shkaktojë dhimbjen. Mësoni më shumë rreth dhimbjes së aparatit të dëgjimit dhe si t’i bëni aparatet më të rehatshme. 

Çfarë e shkakton dhimbjen e aparatit të dëgjimit?

 

Një aparat dëgjimi që ju përshtatet mirë duhet të ndihet sikur është pjesë e veshit tuaj pasi të mësoheni ta mbani. Nëse aparati i dëgjimit po ju shkakton probleme, ka të ngjarë që të ketë diçka të gabuar me mënyrën se si pajisja po përshtatet në veshin tuaj. Këtu janë disa arsye pse aparati juaj i dëgjimit mund t’ju shkaktojë dhimbje: 

Mund të mos jeni mësuar të keni një pajisje në vesh, kështu që do të duhet pak kohë për t’u përshtatur me përdorimin e tyre. Kur merrni një palë aparate të reja dëgjimi, provoni t’i mbani ato për disa orë çdo ditë për t’ju ndihmuar të mësoheni me mënyrën se si ndihen. Shmangni futjen e tyre për një kohë të gjatë gjatë javës së parë të përdorimit. Pasi të jeni njohur më shumë me mënyrën se si ndihet pajisja, mund të filloni t’i mbani ato për periudha më të gjata kohore.

Mund të ndihmojë gjithashtu të praktikoni futjen dhe heqjen e aparateve të dëgjimit pasi t’i merrni ato. Bërja e kësaj përpara një  audioprotezisti  mund të jetë e dobishme, pasi ai mund t’ju tregojë nëse po e bëni gabim dhe t’ju japë këshilla për futjen e duhur. Audioprotezisti mund të punojë me ju derisa të jeni në gjendje ta bëni vetë lehtësisht.

Ata nuk përshtaten siç duhet

Një aparat dëgjimi që nuk i përshtatet siç duhet veshëve tuaj mund të jetë thjesht me madhësi të gabuar. Mbajtja e një aparati dëgjimi që nuk është i madhësisë suaj mund të ndihet i ngushtë ose i pakëndshëm dhe të shkaktojë formimin e pikave të dhimbshme të presionit në veshët tuaj. Marrja e çiftit të duhur që ju përshtatet më së miri mund të marrë pak kohë, por rehatia juaj dhe shëndeti i dëgjimit janë të rëndësishme.

Mund të mos jenë të pastra

Aparatet e dëgjimit kërkojnë  mirëmbajtje të duhur . Nëse aparatet e dëgjimit nuk pastrohen rregullisht, veshët tuaj mund të infektohen dhe irritohen. Sigurohuni që po  pastroni aparatet e dëgjimit  me mjetet dhe teknikat e duhura dhe ruajini në një vend të thatë dhe të freskët kur nuk janë duke u përdorur.

 Mund të jeni alergjik ndaj disa materialeve

Për shkak se lëkura në kanalin e veshit është shumë delikate, kruajtja dhe acarimi janë një dukuri e zakonshme tek përdoruesit e aparateve të dëgjimit. Nëse po përjetoni ndonjë skuqje ose ndjeni kruajtje rreth aparatit tuaj të dëgjimit, është e mundur që të jeni alergjik ndaj disa prej materialeve që përdoren për prodhimin e pajisjes. Disa përdorues të aparateve të dëgjimit thuhet se kanë zhvilluar reaksione alergjike për shkak të materialeve plastike ose akrilikeve në veshët e tyre. Bisedoni me një dermatolog ose specialist të dëgjimit për të zbuluar se cilat materiale do të shkaktojnë më pak acarim.

Dëgjimi më i mirë nuk duhet të jetë i dhimbshëm

Përballja me humbjen e dëgjimit është mjaft e vështirë. Kur jeni duke bërë një ndryshim për të përmirësuar dëgjimin tuaj, nuk duhet të përballeni me dhimbje ose acarim. Mësoni më shumë rreth përshtatjes me  jetën me aparatet e dëgjimit  dhe vizitoni  qendrën tuaj lokale të dëgjimit Otofon  për të gjetur zgjidhjen më të mirë të dëgjimit për ju.