page contents

Sot ka zgjidhje në treg për t’iu përshtatur shumë nevojave të ndryshme, duke përfshirë aparate dëgjimi të rikarikueshëm, të cilet nuk kërkojnë zëvendësim të baterisë . Audioprotezisti juaj do të jetë në gjendje të marrë parasysh karakteristikat e secilit prej jush për t’ju ndihmuar të zgjidhni atë që ju përshtatet më së miri dhe mënyrën tuaj të jetesës. 

Aparat dëgjimi që funksionon me bateri

Një aparat dëgjimi ushqehet me bateri të disponueshme zink-ajër që aktivizohen me oksigjenin kur hiqet vula e cila i mbron ato. 

Pasi të hiqet vula mbrojtëse, jeta e baterisë varet nga mënyra e përdorimit, madhësia e saj, lagështia dhe përdorimi i teknologjive që konsumojnë burime të tilla si Bluetooth.

Aparatet e dëgjimit të përdorura nga bateria: avantazhet dhe disavantazhet

Kur bëhet fjalë për aparate dëgjimi që funksionojnë me bateri, mbani në mend përparësitë dhe disavantazhet e mëposhtme për të përfituar sa më shumë prej tyre dhe të zgjidhni me zgjuarsi. 

Ndër avantazhet e këtij lloji të aparatit të dëgjimit mund të gjeni:

 • Ditët e ndryshme të autonomisë që kanë

 • Madhësia e tyre e vogël ju lejon t’i mbani kudo

 • Duke mos pasur nevojë të ndaloni përdorimin e aparatit tuaj të dëgjimit për orë të tëra për ta rimbushur atë

Sidoqoftë, midis disavantazheve më të zakonshme:

 • Përdorimi i baterive mund të jetë i vështirë për njerëzit me probleme të shikimit, ose ata që vuajnë nga gjendje të tilla si: Sëmundja e Parkinsonit që e bëjnë të vështirë trajtimin e objekteve të vogla

 • Bateritë janë të vështira për tu asgjësuar dhe paraqesin një problem mjedisor

Këshilla për përmirësimin e performancës së baterisë

Jeta e baterive mund të zgjatet me disa masa paraprake, duke shmangur nevojën për të ndryshuar ato  shpesh. Këtu janë disa këshilla të thjeshta për mirëmbajtjen e duhur të baterisë:

 • Fikeni pajisjen kur nuk po e përdorni

 • Kushtojini vëmendje niveleve të lagështisë dhe ruani bateritë në vende të freskëta dhe të thata

 • Hiqeni baterinë nga pajisja nëse nuk do të përdoret për disa ditë

Aparate dëgjimi të karikueshme

Aparatet e dëgjimit të gjeneratës së fundit shpesh janë të rikarikueshme : ato nuk përdorin bateri të disponueshme, por karikohen si një smartphone ose ndonjë pajisje tjetër elektronike. 

Aparatet e dëgjimit me bateri të rikarikueshme

Në ditët e sotme ekziston gjithashtu mundësia për të furnizuar pajisjet e dëgjimit me bateri të rikarikueshme, kapaciteti i të cilave megjithatë është më i ulët se ai i baterive të disponueshme. 

Në këto raste përdoret një bateri nikel-metal-hidrid, zakonisht e disponueshme në blu, portokalli, kafe dhe të verdhë, e cila ka nevojë për një karikues të përshtatshëm të baterisë për tu rimbushur.

Avantazhet dhe disavantazhet e pajisjeve të karikueshme

Aparatet e rikarikueshem padyshim që ofrojnë shumë përparësi dhe ju lejojnë të shijoni plotësisht ditën tuaj me një rimbushje. Ndër përparësitë e shumta janë:

 • Karikimi është i lehtë dhe zgjat shumë

 • Ato mund të rimbushen kudo me një powerbank

 • Nuk ka nevojë të mbani bateri.

 • Eshtë një zgjidhje shumë më e përgjegjshme për mjedisin

 • Ato mund të lidhen dhe rregullohen përmes smartphone-it

Sa i përket disavantazheve, sidoqoftë:

 • Gama e modeleve për të zgjedhur është e vogël pasi jo të gjithë ofrojnë këtë teknologji

 • Modelet e rikarikueshme nuk janë të përshtatshme për humbje të rëndë të dëgjimit, që kërkojnë një aparat dëgjimi të fuqishëm që funksionon me bateri

 • Kostoja e tyre është më e lartë për blerjen e aparatit të dëgjimit. Sidoqoftë, një aparat dëgjimi i rikarikueshem është me kosto efektive nga pikëpamja afatgjatë, sepse kostot e baterisë eliminohen tërësisht