Aparatet e mia të dëgjimit janë lagur! Cfare duhet te bej?

Së pari, mos u frikësoni – Dhe mos u shqetësoni

Mund të ndodhë që menjëherë pas blerjes së aparateve të reja të dëgjimit, ato të lagen aksidentalisht.

Ndoshta keni bërë dush me aparatet e dëgjimit. Ose ndoshta jeni zhytur në një pishinë të shkujdesur dhe pa u menduar shumë.

Mirë për ty! Ju thjesht po bëni atë që është normale. Kjo tregon se aparatet e dëgjimit janë tashmë një pjesë e natyrshme e juaja, deri në atë pikë sa harroni se po i mbani ato.

Aparatet e dëgjimit janë projektuar dhe projektuar për t’i bërë ballë situatave tipike të jetës së përditshme, si shiu, djersitja dhe pluhuri.  Është e nevojshme t’i hiqni ato kur bëni dush ose bëni not . Megjithatë, nëse rastësisht ju bien në ujë për disa minuta, mos u shqetësoni, nuk jeni në rrezik. 

A janë aparatet e dëgjimit rezistent ndaj ujit?

Të gjitha aparatet tona të dëgjimit i nënshtrohen testeve të shumta cilësore: i zhysim në 1,5 metra ujë për 30 minuta. Kjo na lejon të përmbushim standardin IP68 të kërkuar për pajisjet elektronike, duke përfshirë smartfonët modernë.

Kjo do të thotë që aparatet tona të dëgjimit janë rezistente ndaj ujit dhe në gjendje t’i mbijetojnë zhytjes së rastësishme.
Nëse zotëroni pajisje të rikarikueshme, është e rëndësishme të dini se bateritë tona të ringarkueshme kanë një shtresë nano që i bën ato rezistente ndaj lagështirës. 

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ato janë të papërshkueshme nga uji dhe ekspozimi i zgjatur në ujë, si p.sh. cikli i larjes me lavatrice, mund të dëmtojë elektronikën.

Nëse e keni gjetur veten në një situatë të ngjashme, ju rekomandojmë t’i thani ato duke ndjekur këshillat tona.

Si të thahen aparatet e dëgjimit

Nëse aparatet tuaja të dëgjimit bien në kontakt me ujin ose djersën, veçanërisht gjatë lagështirës së verës, ju rekomandojmë të ndiqni këto hapa të thjeshtë.

Hapi 1 – Nëse është e mundur, hiqni baterinë

Nëse keni  bateri të disponueshme , hiqni dhe hidhni ato sipas rregullave lokale. Lërini ndarjet e baterive të hapura për të ndihmuar në tharjen.

Nëse keni  aparate dëgjimi të rikarikueshme , nuk mund t’i hiqni bateritë. Thjesht fikni aparatet e dëgjimit.

Hapi 2 – Lëreni të thahet

Ka shumë mënyra për ta bërë këtë:

  • Vendosni aparatet tuaja të dëgjimit në një leckë të thatë dhe të butë në një zonë të ngrohtë dhe të ajrosur mirë.
  • Futni aparate dëgjimi të rikarikueshme në karikuesin tuaj inteligjent. Ngarkimi do të bëjë që temperatura nën kapakun e magazinës të rritet dhe kjo gjendje më e ngrohtë mund të përdoret për t’i tharë ato.


Çfarë duhet të shmangni: Mos i vendosni aparatet e dëgjimit në mikrovalë ose furrë, pasi nxehtësia e tepërt mund t’i dëmtojë shpejt dhe në mënyrë të pariparueshme. Kjo vlen edhe nëse përdorni tharëse flokësh.

Përdorimi i tharëses së aparatit të dëgjimit

A e dini se ka tharëse të dedikuara për aparatet tuaja të dëgjimit?

Tharësit elektrikë  janë pajisje të bëra nga një kuti plastike në të cilën futen aparatet e dëgjimit. Ata përdorin teknologji të ndryshme për tharje duke përfshirë ajrin e nxehtë, desiccants (agjentët tharëse) dhe dritën UV. Ata rikarikohen me kabllo USB.
Nëse keni aparate dëgjimi të rikarikueshme, nuk rekomandohet përdorimi i tharëses elektrike nëse temperaturat tejkalojnë +40 o C, pasi bateritë litium-jon janë të ndjeshme ndaj nxehtësisë.

Tharësit jo-elektrikë  janë më të thjeshtë dhe zakonisht më të lirë. Bëhet fjalë për kontejnerë me agjentë tharëse, të tilla si xhel silicë, në të cilat futen aparatet e dëgjimit. Substanca dehumiduese (agjenti tharës) nxjerr lagështinë e pranishme.

Nëse keni ndjekur të gjitha procedurat e rekomanduara, por aparati juaj i dëgjimit ende nuk funksionon, ju ftojmë të kontaktoni profesionistin tuaj të kujdesit të dëgjimit duke klikuar lidhjen më poshtë.

Për më shumë informacion, kontaktoni profesionistin tuaj të kujdesit të dëgjimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vendos emialin tuaj per tu informuar rreth te rejave ne fushen audiologjike

Vendos e-mailin 

Kompania

© 2024 Qendra e Degjimit Otofon.  All Rights Reserved.

Fill the form

Drop us a line

Fill in this form or send us an e-mail with your inquiry.

Or come visit us at:

301 Howard St. #600
San Francisco, CA 94105