page contents

500 Leke pakoja - Per cdo tip Baterie

Llojet e baterive të aparatit të dëgjimit

Bateritë e aparatit të dëgjimit të rikarikueshme janë tani të disponueshme në disa modele të aparateve të dëgjimit, si  Beltone Amaze . Megjithatë, bateritë e disponueshme me zink-ajër janë ende lloji më i zakonshëm i përdorur në shumicën e aparateve të dëgjimit.

Bateri të disponueshme me butona zink-ajër

Disqet e vegjël argjendi, bateritë zink-ajër nuk mund të rikarikohen dhe duhet të hidhen pas përdorimit (zakonisht 5-7 ditë.) Ato vijnë në pesë madhësi që përshtaten me stilet e ndryshme të aparateve të dëgjimit. Bateritë zink-ajër aktivizohen nga oksigjeni. Kjo është arsyeja pse ato janë të mbyllura në fabrikë me një ngjitës që duhet të hiqet përpara se t’i vendosni në aparatet e dëgjimit. 

Për ta aktivizuar, hiqni ngjitësin dhe prisni një minutë të plotë që të përthithet mjaftueshëm oksigjen përpara se të vendosni baterinë në aparatin tuaj të dëgjimit. Pasi të hiqet ngjitësi, bateria aktivizohet dhe nuk mund të mbyllet sërish, kështu që lëreni ngjitësen në vend derisa të jeni gati për të përdorur baterinë. 

Madhësitë e baterive

Stilet dhe madhësitë e ndryshme të aparateve të dëgjimit kërkojnë bateri me madhësi të ndryshme. Aparatet më të mëdha të dëgjimit ose ato të dizajnuara për humbje të thellë të dëgjimit përdorin më shumë energji baterie.

Është e lehtë të zgjidhni madhësinë e duhur për aparatet tuaja specifike të dëgjimit, sepse bateritë e aparateve të dëgjimit me ajër zink vijnë në paketa të koduara me ngjyra dhe numra që përcaktojnë madhësinë e baterisë brenda.

Jetëgjatësia dhe ruajtja e baterisë

Si duhet të ruani bateritë e aparatit të dëgjimit?

Ekspozimi ndaj nxehtësisë dhe lagështia mund të shkurtojnë jetëgjatësinë e baterisë. Për të zgjatur jetëgjatësinë e baterive të aparatit tuaj të dëgjimit:

Ruani në temperaturën e dhomës në një mjedis të thatë. 

Mos e ruani në banjë apo frigorifer.

Mos i mbani lirshëm në një xhep ose çantë ku mund të prekin sende metalike, si çelësa ose monedha. Kjo mund të bëjë një qark të shkurtër të baterisë.

Sa kohë zgjasin bateritë e aparatit të dëgjimit?

Bateritë e aparatit të dëgjimit kanë një jetëgjatësi mesatare prej tre vjetësh. Pasi të aktivizohen, ato mund të zgjasin diku nga 5-14 ditë. Jetëgjatësia e baterisë përcaktohet nga madhësia e aparatit të dëgjimit (aparatet më të mëdha të dëgjimit kërkojnë më shumë energji baterie), madhësia e baterisë (bateritë më të vogla nuk zgjasin aq gjatë), orët e përdorimit në ditë, fuqia e amplifikimit dhe sasia e transmetimit me valë.

Jetëgjatësia mesatare e baterisë sipas madhësisë:

Madhësia 10 – tre deri në shtatë ditë

Madhësia 312 – tre deri në 10 ditë

Madhësia 13 – gjashtë deri në 14 ditë

Madhësia 675 – nëntë deri në 20 ditë

Cilat janë disa këshilla për performancën optimale?

Ruani bateritë në temperaturën e dhomës (65°F-80°F). Bateritë e aparatit të dëgjimit do të ruajnë deri në 97% të fuqisë së tyre për një vit të plotë kur ruhen në temperaturën e dhomës.

Lërini ndarjet e baterive të hapura kur nuk mbani aparatet e dëgjimit. Kjo kufizon shkarkimin e baterisë dhe ndihmon në zbutjen e akumulimit të lagështirës. 

Fikni aparatet e dëgjimit kur nuk janë në përdorim për të ndihmuar në zgjatjen e jetëgjatësisë së baterisë.

Konsideroni një dehumidifikues të aparatit të dëgjimit, i cili do të thithë lagështinë nga aparati juaj i dëgjimit dhe bateria, duke lejuar që fuqia e baterisë të përdoret në mënyrë më efikase. 

Kontrolloni datat e skadencës dhe blini bateri për aparat dëgjimi që nuk skadojnë për një vit ose më shumë nga data e blerjes.

Nëse bateritë tuaja nuk zgjasin aq gjatë sa duhet, pyesni profesionistin tuaj të kujdesit të dëgjimit të kontrollojë kontaktet e baterisë në aparatet tuaja të dëgjimit dhe të testojë për shkarkimin e baterisë.