Llojet e baterive të aparateve të dëgjimit

Bateri per aparate degjimi tani janë të disponueshme në disa modele të aparateve të dëgjimit, si Beltone Amaze.

Sidoqoftë, bateritë e disponueshme me ajër zink janë ende lloji më i zakonshëm që

përdoret në shumicën e aparateve të dëgjimit

Bateritë e ajrit zink nuk mund të rimbushen dhe duhet të hidhen pas përdorimit (zakonisht 5-7 ditë.) Ato vijnë në katër madhësi që përshtaten me stilet e ndryshme të aparateve të dëgjimit. Bateritë zink-ajër aktivizohen nga oksigjeni.

Kjo është arsyeja pse ato janë të mbyllura në fabrikë me një afishe që duhet të hiqet

para se t’i vendosni në aparate dëgjimi.

Për ta aktivizuar, hiqni ngjitësen dhe prisni një minutë të plotë që të thithet mjaft oksigjen para se ta vendosni baterinë në aparatin tuaj të dëgjimit.

Pasi të hiqet ngjitesja, bateria aktivizohet dhe nuk mund të vuloset përsëri,

kështu që lini ngjitësen në vend derisa të jeni gati të përdorni baterinë.

Madhësitë e baterisë

Stilet dhe madhësitë e ndryshme të aparateve të dëgjimit kërkojnë bateri me madhësi të ndryshme.

Aparatet më të mëdha të dëgjimit ose ato të krijuara për humbje të thellë të dëgjimit

përdorin më shumë energji baterie.

Menu