Dhimbja e veshit dhe presioni i tepruar si simptoma të Covid-19

Cilat shqisa preken nga Covid-19?

Dhimbja e veshit? Simptomat më të shpeshta të COVID-19 përfshijnë ethe, kollë të thatë, humbje të nuhatjes dhe shijes. Ka edhe dhimbje muskulore, lodhje, dhimbje koke, vështirësi në frymëmarrje dhe dhimbje të fytit, deri në, në disa raste, pneumoni. Me kalimin e kohës, diapazoni i shenjave të mundshme të sëmundjes është zgjeruar në manifestime të tjera, duke përfshirë probleme gastrointestinale, skuqje të lëkurës dhe konjuktivit.

Veprimi i koronavirusit në shije dhe erë tani është i njohur gjerësisht, ndërsa efektet e tij në dëgjim diskutohen dhe studiohen pak. Për disa kohë, megjithatë, numri i njerëzve të prekur nga dhimbja e veshit në lidhje me një diagnozë COVID-19 ka qenë në rritje.

Dhimbja e veshit

A është presioni i lartë në vesh një simptomë e Covid-19?

Dhimbja në vesh ose ndjesia e presionit nuk përfshihen në simptomat e COVID-19 nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ose Zyra Federale e Shëndetit Publik. Edhe mjekët nuk kontrollojnë rregullisht për praninë e çrregullimeve të veshit në ekzaminimin e subjekteve me dyshimin e infeksionit të koronavirusit. Sido që të jetë, dhimbja e veshit dhe presioni në vesh   janë sigurisht simptoma të besueshme të sëmundjes së koronavirusit, megjithëse nuk janë aq të zakonshme sa ethet, kolla e thatë ose humbja e nuhatjes dhe shijes.

Në përgjithësi, sëmundja e koronavirusit ka simptoma të paktën pjesërisht të ngjashme me ato të gripit. Gripi aktual mund të përfshijë çrregullime të tilla si presioni i veshit, për shembull të shkaktuara nga një otitis media . Sidoqoftë, një lidhje me inflamacionet sekondare të shkaktuara nga COVID-19 është po aq e mundshme, përfshirë inflamacionin e sinuseve paranazale, faringut dhe tubit Eustachian, i cili lidh veshin e mesëm me nazofaringin, me pasojë problemet e veshit.

Coronavirus dhe ndjenja e veshëve të mbyllur

Dhimbja e veshit mund të ketë shumë shkaqe. Inflamacionet, për shembull në kanalin e veshit pas një infeksioni ose otiti media, shpesh janë përgjegjëse për ankesat. Lëndimet, për shembull në daulle e veshit, si dhe problemet me nofullën ose dhëmbët, gjithashtu mund të jenë shkaku i dhimbjes së veshit. Dhimbja mund të jetë pulsuese, e mprehtë ose e shurdhër dhe shpesh shoqërohet nga sëmundje të tjera të tilla si marrje mendsh, vështirësi në dëgjim ose presion të pakëndshëm të veshit.

Si rregull, dhimbja e veshit nuk ka komplikime dhe zgjidhet pa shumë vështirësi me përdorimin e analgjezikëve. Në parim, një vizitë tek mjeku rekomandohet nëse dhimbja nuk kalon me kalimin e kohës, si dhe nëse keni simptoma të tjera, duke përfshirë ethe, marramendje ose rrjedhje të lëngut nga veshi. Në kohën e koronavirusit, këshillohet që t’i kushtohet më shumë vëmendje shfaqjes së çrregullimeve të veshit. 

0 Comments

No Comment.

sqAlbanian