Hapat qe ndiqen pas vendosjes se aparatit te degjimit.

No Comments
Aparate Degjimi
Aparat Degjimi

8 – HAPA DREJT NJE DEGJIMI ME TE MIRE

Ju duhet te mesoheni me aparatin tuaj. Eshte dicka e re dhe ndryshe. Kjo ndodh sepse, niveli i degjimit rritet. Gjithesesi disa tinguj qe kemi harruar ju ngjajne te cuditshem tani. Cdo person qe vendos aparat degjimi per here te pare, reagon ne menyren e vet. Disa mund ta mbajne gjate gjithe dites, te tjere duan kohe te pershtaten. Pas pak kohesh do te vlersoni te degjuarin me aparat dhe do te mesoheni mete derisa t’ju duket dicka normale. Poshte jane 8 hapa te thjeshte per kohen e pare qe vendoset aparati. Neseperseri nuk dote ndjeheni i kenaqur kontaktoni teknikun tuaj.
1  TE MESOHEMI ME ZHURMAT NE SHTEPI
Perpiquni te mesoheni me tingujt ne ambjentin tuaj ne familje. Degjoni tingujt dhe mundohuni ti njihni ato. Kur te lodheni se degjuari, hiqeni aparatin dhe beni nje pushim te shkurter. Lexoni ose flisni per nje kohe te gjate me ze te larte qe te mesoheni me zerin tuaj . Gradualisht ju do te mesoheni me perdorimin e aparatit pa nje kohe te gjate dhe do te ndjeheni gjithmone e me rehat me te.
2  AMBJENTI JASHTE – QETESIA DHE TRAFIKU
Dilni jashte ne nje park te qete me peme. Degjoni  gjithe tinguj te ambjentit. Ai njihni ato? Ju lutemi beni kujdes me zhurmat e medha ne trafik, ne fillimet e perdorimit te nje aparati. Ndonjehere mund t’ju duken shume te larte por mos u friksoni.
3 BASHKEBISEDIM ME NJE PERSON TE VETEM
Perdorni aparatin me nje person tjeter, shok apo te familjes.Levizni ne nje dhome te qete. I tregoni  qe po mbani nje aparat  dhe t’ju flasi normalisht.  
Shikoni  bashkebiseduesin. Nese tingulli eshte i  pershtatshem ju mund te komunikoni lirshem .
4 DEGJIMI I RADIOS APO TELEVIZORIT
Niseni me lajmet, me pas shikoni nje program tjeter . I thoni personi  qe keni afer te vendosi  volumin ne nje nivel mesatar per  veshin e tij . Nese nuk degjoni  rregulloni pak  volumin ne aparat in tuaj. Nese nuk kuptoni  fjalet ne radio dhe televizion , kontaktoni  teknikun tuaj per ta programuar perser i.  Ai do te jete ne gjendje per  tu ndihmuar me keto veshtiresi.
5 SI TE MESOHENI ME BASHKEBISEDIMET NE GRUP
Bashkebisedimet ne grup jane gjithmone te veshtira per shkak te zhurmes. Degjioni zera te ndryshem. Mundohuni ti njihni ato nga timbri apo ritmi dhe lidheni secilin ze me personin perkates. 
Perqendrohuni tek personi qe deshironi te bashkebisedoni. Praktikohuni shpesh me kete gje. Nese nuk kuptoni dicka kerkoni t’jua perserisnin. 
Mundohuni ta shikoni fytyren e bashkebiseduesit ne menyre te qarte dhe me drite te mjaftueshme, kjo ju ndihmon ne leximin e buzeve.
Kerkojini bashkebiseduesve te flasin ngadale dhe qarte. Te folurit me ze te larte nuk ju ndihmon.
6 VIZITONI NDERTESA PUBLIKE
Mundohuni te uleni prane spikerit. Uluni ne radhe te pare ne cdo shfaqje .Ne lokale uluni me kurriz nga muri qe te evitoni zhurmat mbrapa jush. 
Disa ndertesa kane jehon zeri. Ketu perdorni programin perkates nese mund te perdoret. Megjithate jo ne cdo vend te nderteses zeri jehon. Ju lutemi ndryshoni vendin tuaj ne nje vend me te pershtatshem per ju.
7 PERDORIMI I TELEFONIT
Zakonisht telefoni degjohet qarte ne aparatin tuaj ne programin e mikrofonit. Mbajeni telefonin 2-3 cm larte mbi veshin tuaj, aty ku mund te komunikoni me mire.  Megjithate ne disa rethana mund te kete shqetesime te vogla.
8 PERDORNI APARATIN TUAJ GJATE GJITHE DITES
Per nje degjim me te mire dhe qe te mesoheni me aparatin mbajeni gjate gjithe dites, edhe pse ne disa raste mund te degjoni dhe pa te. Me kete ju perfitoni me teper.  Nje aparat sigurisht nuk mund te zevendesoje veshin natyral por permison jeten tuaj.
Previous Post
Një Efekt Tjetër Anësor I COVID-19 Është Humbja E Dëgjimit
Next Post
APARATET E DËGJIMIT E MBAJNË NË FORMË TRURIN TUAJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu