Maskat dhe problemet me dëgjimin

Maskat dhe problemet e dëgjimit: Si të dëgjoni më mirë në kohën e koronavirusit

Coronavirus ndikon në komunikim. Shumë e kanë të vështirë ta kuptojnë bashkëbiseduesin e tyre. Kjo për shkak të maskave. Ato jo vetëm që e zbusin tingullin, por edhe parandalojnë leximin e buzëve. Edhe njerëzit që janë akoma në gjendje të dëgjojnë mirë ndonjëherë e kanë të vështirë të kuptojnë gjithçka. Për njerëzit me humbje të dëgjimit, sfida është edhe më e madhe. Por me disa hile dhe mjete, një kuptim i mirë i bisedave është i mundur edhe gjatë detyrimit të maskës.

Pse është kaq e vështirë të kuptosh njerëzit që mbajnë maska?

  • Maska zbut zërin: maskat e thjeshta tashmë e zvogëlojnë tingullin me rreth 4 decibel, ndërsa të ashtuquajturat maska ​​FFP2 madje mund ta zvogëlojnë atë me rreth 12 decibel.
  • Përmes pëlhurës, buzët dhe shprehjet e fytyrës nuk njihen lehtë, gjë që nuk ju lejon më të lexoni buzët dhe të interpretoni ato që janë thënë.
  • Distanca minimale prej 1.5 metrash rrit distancën te bashkëbiseduesi.
  • Pengesat e pleksiglasit janë gjithashtu një burim shtesë i acarimit.

Si mund të ndihmojnë aparatet e dëgjimit në situatën aktuale?

Optimizimi i synuar

Aparatet e dëgjimit nuk rrisin vetëm vëllimin e tingujve. Ato mund të vendosen shumë specifikisht dhe mund të kompensojnë dëgjimin e dëmtuar në një mënyrë të synuar. Për shembull, nëse ende mund t’i dëgjoni tonet e ulëta shumë mirë, por keni vështirësi me ato të larta, tonet e ulëta nuk do të amplifikohen, ato të larta do të bëhen.

Kuptim më i mirë i bisedave

Aparatet e dëgjimit janë në gjendje të dallojnë zhurmat e ambientit nga gjuha e folur. Kjo do të thotë që ato mund të përjashtojnë zhurmat e ambientit dhe të përqendrohen ekskluzivisht në të folur, duke bërë kështu të mundur të kuptohen bisedat në mjedise të zhurmshme.

Program special për maska

Ka aparate dëgjimi që vijnë me një program të veçantë maske. Klientët e Otofon që kanë provuar një nga këto programe janë emocionuar.

Aparate dëgjimi me programe speciale të maskave

  • Aparatet e dëgjimit me një program maske sigurojnë një kuptim më të mirë të bisedave me një përdorues të maskës.
  • Me programin e maskës, aparatet e dëgjimit rrisin ato frekuenca që zbuten kur flasin me maskën.
  • Zhurmat e ambientit zbuten në një masë më të madhe.
  • Duke qenë më i përqendruar te bashkëbiseduesi, ju mund të kuptoni më mirë njerëzit me të cilët flisni.

Rezervoni një konsultë falas

E keni pasur të vështirë të kuptoni bashkëbiseduesin tuaj kohët e fundit? Ne do të jemi të lumtur t’ju këshillojmë. Organizoni një vizite audiologjike falas në një nga 6 degët tona.

0 Comments

No Comment.

sqAlbanian