Mbani aparatet e dëgjimit funksional në mot të ftohtë

No Comments

Vendosja e aparateve të dëgjimit është një hap i madh! Ashtu si bëni mirëmbajtje të përgjithshme në makinën tuaj (ndërrimi i vajit dhe rrotullimi i gomës), aparatet tuaja të dëgjimit kanë nevojë për kujdes të ngjashëm.

Një hap në drejtimin e duhur për shëndet më të mirë dhe shëndet të përgjithshëm! T’i jepni kohë trurit tuaj për t’u përshtatur me të gjithë tingujt e mrekullueshëm që ju kanë munguar do të duhet kohë. Ju duhet të jeni të durueshëm me veten gjatë kësaj periudhe tranzicioni. Së bashku me ambientimin në botën tuaj të re të dëgjimit, ju gjithashtu duhet të mësoni se si të mirëmbani aparatet e dëgjimit.

Mirëmbajtja e përgjithshme nënkupton që duhet të:

 • Zëvendësoni bateritë.
 • Sigurohuni të hapni derën e baterisë gjatë natës.
 • Sigurohuni që gjatë natës po vendosni aparate dëgjimi të rimbushshëm në karikuesin e tyre.
 • Fshirja e kupolës nga dylli ose mbeturinat.
 • Përdorni furçën që keni në kuti për të fshirë mbeturinat.

Së bashku me mirëmbajtjen e përgjithshme, ka edhe gjëra të tjera që duhet të bësh për t’u kujdesur si duhet për aparatet e dëgjimit gjatë motit më të ftohtë.  

Moti i ftohtë dhe lagështia mund të dëmtojnë aparatet e dëgjimit!  

Kur duhet të përballeni me mot më të ftohtë, si dhe me shi dhe dëborë, aparatet e dëgjimit rrezikojnë të dëmtohen. Lagështia nga moti (dmth dëbora ose shiu) dhe madje edhe djersitja juaj mund të jetë shumë e dëmshme për aparatet tuaja të dëgjimit. Nëse lagështia futet në aparatin e dëgjimit ose edhe në ndarjen e baterisë, kjo mund të shkaktojë probleme që ose do të bëjnë që pajisja të ndalojë së funksionuari, ose do të ndikojë në cilësinë e zërit që merrni nga aparatet e dëgjimit.

Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të kujdeseni për aparatet e dëgjimit gjatë motit më të ftohtë, si të dini nëse aparatet e dëgjimit janë dëmtuar dhe çfarë të bëni nëse dëmtohen.

Nga ta kuptoni nëse lagështia ka ndikuar në aparatet tuaja të dëgjimit:

 • Aparatet e dëgjimit punojnë me ndërprerje
 • Tingujt janë të shtrembëruar ose të paqartë
 • Tingulli zbehet brenda dhe jashtë
 • Aparati i dëgjimit nuk do të ndizet pavarësisht baterisë së re.

Si të zgjidhni problemet nëse dyshoni se janë dëmtuar:

 • Së pari sigurohuni që aparati i dëgjimit është i ndezur (ka një bateri të re, bateria është në rregull, filtri nuk është i bllokuar me dylli)
 • Sigurohuni që bateritë tuaja nuk janë të gërryera (nëse ka një substancë të bardhë në bateri, zëvendësojeni menjëherë)
 • Nëse dyshoni se aparatet e dëgjimit tuaj janë lagur sigurohuni që hapni derën e baterisë menjëherë për të minimizuar dëmtimin

Si të kujdeseni siç duhet për aparatet tuaja të dëgjimit në mot më të ftohtë:

 • Mbani një çadër nëse jeni duke ecur në dëborë ose shi
 • Sigurohuni që të mbani aparatet e dëgjimit nga moti ekstrem (mos i lini në makinë ose në çantë tuaj brenda natës)
 • Bleni një çantë tharëse të aparatit të dëgjimit
 • Vazhdoni të gjithë mirëmbajtjen e përgjithshme (hapja e derës së baterisë gjatë natës / karikimi i aparateve të dëgjimit, fshirja e aparatit të dëgjimit me peceta .

Çfarë mund të bëjë audiologu juaj për t’ju ndihmuar nëse aparatet e dëgjimit nuk funksionojnë siç duhet?

Këtu në Klinikat Otofon ne kemi pajisje shumë të veçanta për të siguruar që pajisjet tuaja të dëgjimit po funksionojnë si duhet. Çdo kontroll i aparatit të dëgjimit që bëjmë është jashtëzakonisht i plotë. Ne fillojmë me një kontroll dëgjimi për të dëgjuar sesi aparati është ose nuk po funksionon. Atëherë sigurohemi që të gjitha pjesët janë të pastra dhe janë në gjendje të mirë pune, nëse nuk janë, ne i zëvendësojmë ato! Kjo mund të përfshijë baterinë, kupolën e gomës, filtrin e dyllit, apo edhe tubin ose marrësin tuaj të aparatit të dëgjimit. Pas kësaj, ne i vendosim aparatet e dëgjimit në një dhomë të posaçme dehumidifikuese që nxjerr lagështi të tepërt.

Previous Post
Zhurmat e veshëve
Next Post
Dita Botërore e Dëgjimit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu