page contents

Komunikoni në mënyrë më efektive në restorante

Kujt nuk i pëlqen një natë jashtë në një restorant plot lëvizje, të hajë ushqime të shijshme dhe të bisedojë me të dashurit? Epo, nëse vuani nga humbja e dëgjimit, e dini se ky mund të jetë një mjedis zhgënjyes për të qenë. Edhe me  teknologjinë e izolimit të të folurit të aparatit të dëgjimit , zhurma e sfondit, muzika dhe zërat që fluturojnë nga tavolina të tjera mund ta bëjnë të vështirë fokusimin.

Është në interesin tuaj më të mirë të bëni një kërkim të vogël përpara se të darkoni jashtë. Kjo do t’ju ndihmojë të zgjidhni një restorant që është më i lehtë për të komunikuar, në mënyrë që të shijoni më mirë bisedat me njerëzit e dashur . Këtu janë tre këshilla për të ngrënë jashtë me humbje të dëgjimit .

Kjo është diçka që shumica e njerëzve ndoshta nuk e mendojnë, por mund të ketë një ndryshim të madh në bërjen e një mjedisi të zhurmshëm më të këndshëm për ata me humbje dëgjimi. Materialet thithëse të zërit përfshijnë:

  • Tapeti

  • Perde

  • Karrige me jastëk

  • Panele akustike

Përndryshe, materialet që pasqyrojnë zërin dhe që dëshironi të shmangni përfshijnë:

  • Dritare xhami

  • Dyshemetë prej druri

  • Hekuri

  • Metal

Përdorni burime në internetPërdorni burime në internet

Kontrolloni faqet e rishikimeve në internet si Google ose Yelp. Konsumatorët shpesh ofrojnë informacion për ambientin dhe nivelet e zhurmës, përveç shijes së ushqimit. Ndonjëherë mund të shikoni foto dhe të merrni një ide më të mirë për materialet e përdorura në hapësirë. Google madje mund të sigurojë oraret e pikut që vizitojnë njerëzit, të cilat priren të jenë më të zhurmshmet dhe mund të shmangen.

Bëni rezervime para kohe

Thirrja paraprake për të rezervuar një tavolinë ju lejon të kërkoni një cep ose kabinë të qetë, larg dritareve, në një zonë të ndriçuar mirë. Ju gjithashtu duhet të ndani nevojat tuaja me stafin. Ata mund të kenë sugjerime që ju nuk i kishit marrë parasysh.