Kujdesuni për aparatet e dëgjimit dhe do t’i keni për vite me radhë

  • Mbajini gjithmonë të pastra dhe të thata. Mbani aparatet tuaja të dëgjimit larg ujit dhe djersës së tepërt.

  • Për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë kur nuk është në përdorim, hapni derën e ndarjes së baterisë në mënyrë që bateria të mos jetë në kontakt me asnjë komponent të brendshëm.

  • Pastroni aparatet e dëgjimit çdo ditë.

  • Mos përdorni lëngje pastrimi shtëpiake, vaj ose alkool për pastrim.

  • Në kohën e gjumit, ruajini aparatet e dëgjimit në një komplet tharëse aparat dëgjimi që mund ta merrni nga profesionisti i kujdesit të dëgjimit ose audiologu juaj.

  • Sigurohuni që t’i hiqni aparatet e dëgjimit para gjumit, notit dhe dushit dhe shmangni aplikimin e produkteve ngjitëse, të tilla si llak flokësh, kur mbani aparatet e dëgjimit.

  • Është gjithashtu një ide e mirë të kontrolloni xhepat përpara se të lani rrobat në rast se i keni nxjerrë dhe i keni futur në xhep. Aparatet e dëgjimit nuk u pëlqen të kalojnë nëpër lavatriçe!

Edhe pse aparatet tona të dëgjimit janë krijuar për të qenë të përballueshëm dhe afatgjatë, ato janë ende një investim i rëndësishëm për t’u kujdesur.